Lukatan ti nangruna a menu

Mae West

Amerikana nga aktres ken simbolo ti sekso

Ni Mary Jane "Mae" West (Agosto 17, 1893 – Nobiembre 22, 1980)[5] ket maysa idi nga Amerikana nga aktres, kumakanta, dramturgo, mannurat iti senario, ken simbolo ti sekso a nagpaut iti karerna iti pagliwliwaan kadagiti pito a dekada. Para iti kontribusionna iti sinema ti Amerika, inranggo ti American Film Institute ni West a kas maika-15 kadagiti kalatakan nga artista a babai iti klasiko a sinema ti Amerika.

Mae West
Mae West - 1936.jpg
Dagiti salaysay
NaiyanakAgosto 17, 1893 Urnosen daytoy idiay Wikidata [1][2][3]
Brooklyn Urnosen daytoy idiay Wikidata
NatayNobiembre 22, 1980 Urnosen daytoy idiay Wikidata
(tawen 87) [1][4][3]
Hollywood Urnosen daytoy idiay Wikidata
TrabahoDramaturgo, aktor ti telebision, aktor ti pelikula, mannurat iti senario, kumakanta, mannurat, aktor ti teatro, komidiante, autobiograpo urnosen daytoy idiay wikidata
A(s)sawaFrank Szatkus, entablado a nagan iti Frank Wallace
(1911–43; nawaswas)
Kadua a kinadennaPaul Novak
(1954–80)
Website
http://www.allaboutmae.com/ Urnosen daytoy idiay Wikidata

Dagiti nagibasaranUrnosen

  1. ^ a b "Mae West". Integrated Authority File. Naala idi Abril 27, 2014.
  2. ^ SNAC; naala idi: Oktubre 9, 2017.
  3. ^ a b Find a Grave; naala idi: Oktubre 9, 2017; ID ti nangitaneman ti: 1089.
  4. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb12999775v; data.bnf.fr; naala idi: Oktubre 10, 2015.
  5. ^ Cullen, Frank; Hackman, Florence; McNeilly, Donald (2007). Vaudeville, Old & New: An Encyclopedia of Variety Performers in America. Routledge. p. 1183. ISBN 0-415-93853-8.

BibliograpiaUrnosen

  • West, Mae (1930). Babe Gordon. The Macaulay Company. (the novel on which The Constant Sinner was based)
  • West, Mae (1932). Diamond Lil. Caxton House. (novelization of play)
  • West, Mae (1970) [1959]. Goodness Had Nothing to Do with It. Prentice-Hall.
  • West, Mae (1975). Mae West on Sex, Health and ESP. W. H. Allen. ISBN 0-491-01613-1.
  • West, Mae (1975). Pleasure Man. Dell Pub. Co.
  • West, Mae; Joseph Weintraub (1967). The Wit and Wisdom of Mae West. G. P. Putnam.

Dagiti akinruar a silpoUrnosen

  Dagiti inadaw a sasao a mainaig kenni Mae West iti Wikiquote (iti Ingles)
  Midia a mainaig kenni Mae West iti Wikimedia Commons