Frédéric Mistral

Pranses a mannaniw ken mannurat

Ni Frédéric Mistral (Septiembre 8, 1830 - Marso 25, 1914) ket maysa a mannaniw a Pransés a nangidaulo iti panangiyungar iti pagsasao a Oksitano ken iti literaturana idi siglo-19. Nagungunaan iti Premio Nobel iti Literatura idi 1904.

Frédéric Mistral
Frederic Mistral portrait photo.jpg
Dagiti salaysay
Nayanak(1830-09-08)Septiembre 8, 1830
Pransia Maillane, Pransia
NatayMarso 25, 1914(1914-03-25) (tawen 83)
Maillane, Pransia
TrabahoMannaniw
PakipagilianPransia
Kangrunaan a pammadayawPremio Nobel iti Literatura
1904

BibliograpiaUrnosen

DandaniwUrnosen

  • Mirèio, 1859
  • Calendau, 1867
  • Lis isclo d'or, 1875
  • La raço latino, 1879
  • Nerto, 1984
  • Lou pouèmo déu Rose, 1897
  • Moun espelido, 1906
  • Discours et dicho, 1906
  • Lis oulivado, 1912
  • Œuvres poétiques complètes, 1967

DramaUrnosen

  • La Rèino Jano, 1890

Dagiti akinruar a silpoUrnosen